En intensiv vecka är till ända

Den gångna veckan var späckad av krävande sånginsatser. Med Radiokören kom vi i mål med Jacob Mühlrads omtalade komposition Kaddish (beställd av Radiokören och finansierad av Jacobs stipendium från Michael Bindefeldts Stiftelse till minne av förintelsen), som vi och Eva Dahlgren under Peter Dijkstras ledning framförde i Berwaldhallen i lördags, för två utsålda hus. Repetitionsarbetet har varit mycket krävande, så vi var alla nöjda när vi väl kom i mål med den äran! Inte minst kompositören själv:

IMG_1675.JPG

På samma konsert framförde vi även musik av Krenek och Einfelde samt J.S. Bachs sorgekantat Actus Tragicus, i vilken jag hade äran att få sjunga sopransolot. Detta uppmärksammades i Expressen:

IMG_1677.JPG

 ”I den en gång mycket unge Bachs Actus Tragicus stannade Sofia Niklassons överväldigande sopransolo längst i minnet.” skrev Lars Sjöberg i tidningen dagen efter konserten.

På söndagen var det dags för ett annat solistframträdande. Då i Monteverdis Mariavesper under ledning av Bengt Eklund i Engelbrektskyrkan i Stockholm. Kär mezzosoprankollega var Anna Zander Sand som jag fick njuta av att sjunga den underbara duetten ”Pulchra es amica mea” med. Övriga medsolister stod också för strålande insatser i detta magnifika verk!

IMG_1674.JPG

Ovan ses maestro Bengt Eklund, Sofia, Anna Zander Sand, Lars Johansson Brissman, Anders Larsson, Mathias Hedegaard och Leif Aruhn Solén peppade strax innan konserten.

Under veckan har jag även provsjungit för mitt fasta jobb i Radiokören. Något vi gör vart tredje år för att förnya våra kontrakt. Mycket nervöst och energikrävande, men det gick som tur var bra. Jag får behålla jobbet! 😀 

Om knappt två veckor väntar Mozarts Requiem i min barndoms stad Kalmar. Det ser jag mycket fram emot!